למה זוגות בישראל מתגרשים
כאחת המדינות המודרניות ביותר במזרח התיכון, גירושין הם מציאות נפוצה יותר ויותר בישראל. אנשים בישראל מפנים עורף לתפיסה המסורתית של נישואין ובוחרים בגירושין במספרים הולכים וגדלים.
אחת הסיבות הבולטות לגירושין בישראל היא העלייה בציפיות מבני הזוג. עם השיפורים החברתיים והכלכליים המהירים במדינה, אנשים הפכו משכילים ועצמאיים כלכלית יותר מאי פעם. עם זה הגיעו ציפיות גבוהות יותר משותפים בתחומים כגון ביטחון פיננסי, צמיחה אישית, ובחירות אורח חיים. לעתים קרובות, ציפיות אלה יכולות להיות קשות להגשמה, או רחוקות מדי זו מזו עבור בני זוג להתפייס.
גורם עיקרי נוסף המניע גירושין הוא תרבות השוויון בין המינים במדינה. מאז שנות ה-60 הבטיח החוק הישראלי שוויון זכויות לגברים ולנשים כאחד, והתחזקו מהלכים פמיניסטיים, שלעתים קרובות קראו תיגר על נורמות הנישואין המסורתיות. מצב זה יצר פערים בין הציפיות והציפיות של בני הזוג מהבנייה המסורתית של המשפחה, וזו אחת הסיבות העיקריות לכך שגירושין בישראל הפכו תכופים יותר ויותר.
יוקר המחיה המאמיר משחק תפקיד גם בהחלטות של אנשים להתגרש. כאשר השכר עולה בהתאם לאינפלציה, משפחות רבות כבר לא יכולות להרשות לעצמן להישאר יחד מכיוון שההוצאות המשותפות הופכות לנטל גדול מדי על אדם אחד. ומכיוון שמערכת התמיכה החברתית בישראל ידועה לשמצה כחלשה, זוגות עלולים להרגיש שהם תקועים במלכודת כלכלית.
לבסוף, "אומת הסטארט-אפ" היא חברה צעירה ומתפתחת ללא הרף. משמעות הדבר היא כי זוגות רבים בסופו של דבר נסחפים בנפרד לאחר זמן מה. הצורך להישאר תחרותיים במקום העבודה מוביל לעתים קרובות אנשים להתמקד יותר בקריירה שלהם מאשר במערכות היחסים שלהם. זה יכול ליצור עומס על הנישואין, מה שמוביל זוגות למצוא את עצמם במקום שבו אין ברירה אלא להתגרש.
בקיצור, הסיבות לגירושין בישראל די דומות לרוב מדינות המערב. עם זאת, הנוף התרבותי והכלכלי המשתנה של המדינה פירושו שיותר אנשים מקבלים את ההחלטה הקשה אך לעתים קרובות הכרחית להתפצל. תהיה הסיבה אשר תהיה, ברור כי גירושין הופכים למציאות נפוצה יותר ויותר במדינה.